DE STAL VAN DINGO?
“Ja hoor eens, het is hier de stal van Dingo niet!” Met dit Turkse gezegde wordt een plek bedoeld waar alles kan en alles mag, een plek zonder regels, een plek waar de muziek te hard staat en mensen zomaar in en uit lopen. Dingo zelf schijnt een ezel te zijn geweest.
< Terug naar het overzicht

ARCHIEF

FABRE VIEUX (elke zomer)
Kanya en Lenne geven sinds 2008 samen workshops in Fabre Vieux, een werkplaats voor beeldende kunst en theater in Frankrijk.
Spelen In de workshop komen de verbindingen tussen ruimte, beweging en spel aan bod. We gaan zelf aan de slag, maar kijken ook naar hoe andere kunstenaars met ruimte en beweging werken. Maken Aan de hand van spel- en bewegingsopdrachten maak je scènes op locatie, zowel binnen als buiten, zowel alleen als in groepen. In dit proces begeleiden en inspireren we je om je kwaliteiten als speler en theatermaker verder te ontwikkelen. Presenteren Het ‘work-in-progress’ zal dagelijks aan elkaar worden gepresenteerd. De workshop mondt uit in een gezamenlijke slotpresentatie. http://www.fabrevieux.nl
In de zomer van 2011 zal er een nieuwe cursus zijn, maar ditmaal met andere docenten.

'The circus of lost memories' (2010) Thema Herinneringen Docenten Kanya Huigens en Natalie Heevel

'Surreal' (2009) Thema Surrealisme Docenten Kanya Huigens en Lenne Koning

'The blue hour' (2008) Thema Het blauwe uur, het uur tussen dag en nacht, waarin de ruimte (nog) van niemand is Docenten Kanya Huigens en Lenne Koning


VESTIGEN EN VERTREKKEN (2009)
Waar ga je naar toe en hoe ga je überhaupt weg? Hoe wordt een nieuwe plek van jou? Wat is het dierbaarste dat je meeneemt? Wat en hoe pak je in? In haast, georganiseerd, samen of alleen, met veel of weinig spullen, gedwongen of uit vrije wil?
Een locatietheater cursus in het westelijke havengebied, in de grote loods van kunstenaar Joep Bijnen. 10 zondagen werd gewerkt aan de manier waarop deze locatie kon inspireren tot het maken en spelen van scènes. Door middel van speltraining en maakopdrachten werden de mogelijkheden van de locatie onderzocht, materiaal verzameld en naar een presentatie toegewerkt.

Vestigen en Vertrekken (2009) Thema Vestigen en Vertrekken Docenten Ilgin Abeln en Kanya Huigens