DE STAL VAN DINGO?
“Ja hoor eens, het is hier de stal van Dingo niet!” Met dit Turkse gezegde wordt een plek bedoeld waar alles kan en alles mag, een plek zonder regels, een plek waar de muziek te hard staat en mensen zomaar in en uit lopen. Dingo zelf schijnt een ezel te zijn geweest.

Lenne Koning

In De Stal van Dingo acteert en danst ze in de voorstellingen. Ze speelde bijvoorbeeld Lena in de voorstelling ‘Noem mij maar Lena’ (2009). Samen met Ilgin bepaalt ze de inhoudelijk lijn van de Stal projecten. Ook geven ze gezamenlijk verschillende projecten op de Opleiding Theaterschool aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Buiten de Stal is zij onder andere als maker verbonden aan Productiehuis MC en werkt ze als onderzoeker over theater en interculturaliteit bij het Lectoraat voor Kunst en Cultuureducatie van de AHK.

Ilgin Abeln

In de Stal van Dingo is Ilgin Abeln theatermaakster en doceert en ontwikkelt ze projecten. Zo heeft ze samen met Kanya het locatietheaterproject ‘Vestigen Vertrekken’ opgezet en samen de regie gedaan van de voorstelling ‘Noem mij maar Lena’ (2009). Buiten de Stal werkt ze als docent op de Opleiding Theaterdocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) en maakt ze voorstellingen. Beeldend en zintuiglijk theater maken vanuit de ruimte is een belangrijk onderdeel van haar manier van werken. Zowel op locatie als in een theaterzaal. Dans, beweging en de veranderlijke ruimte vormen altijd een essentieel onderdeel van haar voorstellingen.