DE STAL VAN DINGO?
“Ja hoor eens, het is hier de stal van Dingo niet!” Met dit Turkse gezegde wordt een plek bedoeld waar alles kan en alles mag, een plek zonder regels, een plek waar de muziek te hard staat en mensen zomaar in en uit lopen. Dingo zelf schijnt een ezel te zijn geweest.

Alsof je thuis bent

www.facebook.com/stalvandingo/
4 Turkse en 4 Nederlandse acteurs gaan een verkennende dialoog aan met hun nationale identiteit. Wat betekent het om Turks / Nederlands te zijn en waar hoor je eigenlijk thuis? Hoe eenvoudiger de vraag hoe meerduidiger het antwoord.

Alsof je thuis bent is een beeldende, poëtische voorstelling. Een interculturele ode aan onze nationale identiteit, in alles wat het kan geven en alles wat het kan ontnemen.

De caleidoscopische blik van regisseur Ilgin Abeln, gevoed door haar Turks-Nederlandse achtergrond, vormt de basis van de voorstelling. Een autobiografisch uitgangspunt dat universele vragen oproept over het eigene en het vreemde.

Absurd, complex en ontwapenend.

De voorstelling speelt van 20 t/m 28 juni in Turkije op een marktplein in Istanbul en van 13 t/m 22 juli staan de spelers midden op het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord, tijdens het Over het IJ Festival.

Alsof je thuis bent is een coproductie van De Stal va Dingo, Over het IJ festival, Tolhuistuin en Bomonti ALT

Mede tot stand gekomen door de steun van:
Norma Fonds, Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, VSB Fonds, het Nederlands Consulaat in Istanbul, Prins Bernhard Cultuurfonds, Fundatie Van den Santheuvel-Sobbe


< Terug naar het overzicht