DE STAL VAN DINGO?
“Ja hoor eens, het is hier de stal van Dingo niet!” Met dit Turkse gezegde wordt een plek bedoeld waar alles kan en alles mag, een plek zonder regels, een plek waar de muziek te hard staat en mensen zomaar in en uit lopen. Dingo zelf schijnt een ezel te zijn geweest.

Istanbul Istanbul

www.en.istanbul2010.org
De herneming was 10, 11 en 12 december 2010 ter afsluiting van Istanbul Culturele Hoofdstad. Maar... een tournee langs verschillende treinstations in 2012 is in de maak!
In Mei 2010 werkte Ilgin Abeln samen met Gonca Yalciner een maand lang op het treinstation Haydarpasha in Istanbul. Samen met turkse dansers, acteurs en muzikanten maakten zij een locatietheatervoorstelling over een stad die in de afgelopen 40 jaar een enorme groei heeft doorgemaakt. Een stad met 17 miljoen mensen die overal vandaan komen. Over hun worstelingen, hun dromen, angsten en ontmoetingen.
Haydarpasha is het eindpunt van alle treinen die uit het oosten aankomen en de doorgang naar Europa.

De voorstelling werd gemaakt in opdracht van de ‘Istanbul Culturele hoofdstad 2010’ organisatie.

Regie Ilgin Abeln en Gonca Yalciner Spel Melek Ceylan, Günes Çaglar, Mehmet Erbil, Fatos Özyer, Salih Usta, Esra Yurttut Muziek Serhan Baki, Oshan Danger Mahony, Darius Luke Thomson Productie Deniz Alyanak

Voor een impressie van de voorstelling: http://www.youtube.com/watch?v=v2KC5ZFxpqw


< Terug naar het overzicht